Törmäsin tässä yhtenä päivänä termiin ”händärihuijari”. Termi tarkoittaa lähtökohtaisesti sitä, että pelaa todellista pelitasoaan suuremmalla tasoituksella ja käy kilpailuissa pokkaamassa pystit. Ehkä olen ymmärtänyt golfin väärin, mutta mielestäni lähes kaikki ovat händärihuijareita.

Olen pelannut nyt noin 55 kierrosta, joista reilu puolet on ollut etuysejä. Kortin olen jättänyt 45 kierrokselta. Suurin osa pelaajista jättää kortin tai merkitsee tasoituskierroksen vain silloin, kun tasoitus muuttuu heitä miellyttävään suuntaan. Toisaalta ymmärrän sen, mutta toisaalta mielestäni kortti pitäisi jättää aina, kun yrittää pelata kierroksella tulosta. Tasoituksen, kun pitäisi kuvastaa pelaajan sen hetkistä tasoa.

On vielä erikoisempaa, että voi jälkikäteen päättää merkitseekö tasoituskierroksen vai ei. Kotiseurassani toimitaan tällä hetkellä niin, että päätös tehdään ennen kierrosta. Ehkä muuallakin on näin, mutta toisilla kentillä minua on katsottu kuin idioottia, kun olen asiasta yrittänyt kysellä.

Ainoa järkevä perustelu olla jättämättä kortti on se, että tasoitukseen ei tule muutosta, jolloin kyse on vain ylimääräisestä vaivasta. Tai sitten se, että kierroksen tarkoitus on ollut aivan joku muu, kuin tuloksen pelaaminen. Pidätän oikeuden muuttaa mielipiteeni sitten, jos pelini joskus tasaantuu eikä tasoitus muutu päivästä toiseen.

Lueskelin jotain golfiin liittyvää tekstiä ja sen lopussa oli mainittu jotenkin niin, että muistathan, että tasoitus ei ole ihmisarvon mittari. Ehkä olen päästäni sekaisin, mutta kyllä yleensä katsotaan ylöspäin niitä pelaajia, joiden tasoitus on alhaisempi. Se kuinka järkevä käytäntö on isommassa kuvassa, on sitten eri asia. Kyse on lopulta kuitenkin vain golfista.

Tulokset vaihtelevat ja ei ole huijaamista pelata alle oman tasoituksensa. Se on huijaamista, jos pyrkii manipuloimaan tasoitustaan valitsemalla korttien jättämisen ajankohdat.

Merkitsen tasoituskierroksen itselleni joka kerta, kun käyn tulosta pelaamassa ja tasoituskierroksen edellytykset täyttyvät. Treenikierroksia ovat ainoastaan ne, kun keskityn tiettyyn teemaan tai jätän osan mailoista pois bägistä.

Turha tulla huutelemaan huijariksi.

Kirjoitukset ovat omia mielipiteitäni enkä väitä ymmärtäväni golfista mitään. Yritän oppia lisää ja mielelläni kuulisin sinun mielipiteesi artikkelista esimerkiksi kommenttien kautta. Oletko käynyt läpi samoja ajatuksia läpi? Tai olisiko joku muu lähestyminen aiheeseen parempi?

Ota osaa keskusteluun

3 kommenttia

    1. En vielä ole tuohon uuteen systeemin tarkemmin perehtynyt. Poistaako se valinnan, että milloin pelaa tasoituskierroksen? Vai tuleeko tasoitus keskiarvoina niistä kierroksista, mitkä on itse valinnut mukaan?

      1. Järjestelmä nappaa 20:stä jätetystä kortista kahdeksan parasta ja laskee niistä keskiarvon. Minusta tuo vaikuttaa ihan järkevältä systeemiltä. Käsittääkseni tämä otetaan käyttöön maailmanlaajuisesti tammikuussa 2020.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *