Nyt minulla on menossa toinen yritys golfin parissa. Ensimmäistä kertaa aloitin sen harrastamisen toissa kesänä. Samana syksynä avopuolisoni bongasi netistä tarjousviikonlopun Revontuli golfissa. Hinta oli sen verran edullinen, että kannatti lähteä ajelemaan pk-seudulta vähän kauemmas golfin perässä.

Olin kesän mittaan ehtinyt treenaamaan lyöntiä jonkin verran ja odotukset olivat nousseet samassa suhteessa. Nyt peli varmasti kulkisi.

No — ajatus ainakin oli kaunis.

Todellisuus oli sitten toinen. Varsinkin avauslyönneissä oli tekemistä ja lähes poikkeuksetta tuloksena melkein 90 asteen kulmassa sivulle kaartava slice. Viikonlopun edetessä pallovarastoni hupeni, oma kupolini kuumeni ja lopulta keitti yli.

En muista mikä reikä oli kyseessä, mutta elävästi jäi mieleen se, miten singautin driverini kohti pöpelikköä, jossa se törmäsi ensimmäiseen mäntyyn ja kolahduksen jälkeen tipahti tantereeseen kolmessa osassa.

Rahallisesti menetys ei ollut suuri, koska kyse oli aloittelijasetin ajurista. Avopuolisoni sen sijaan häpesi silmät päästään eikä itsellänikään ollut se kaikkein joviaalein olo. Kanssamme pelannut vanhempi herrasmies vaikutti onneksi lähinnä huvittuneelta.

Golf on todennäköisesti maailman mielenkiintoisin peli, mutta myös se kaikkein turhauttavin. Siksi päätin laatia itselleni tälle vuodelle yksityisen etiketin. Inspiraatiota löysin tästä.

Omat golf sääntöni

  1. Pidän hauskaa tai en pelaa ollenkaan.
  2. Jos lyönnistäni ei ole positiivista sanottavaa, pidän turpani tukossa.
  3. Hyväksyn, että huonoja lyöntejä ja huonoja vaiheita tulee kaikille, joten niistä ei kannata hermostua.

Välillä kuvaradiota tuijottaessa näkee isojenkin miesten kiukuttelevan golfkentällä. Heidän kohdallaan sen voi jotenkin ymmärtää, koska kyse on isoista rahoista ja monella on työpaikka pelissä. Meidän muiden kohdalla kiukuttelu on yksinkertaisesti naurettavaa.

Toivottavasti näillä säännöillä pystyn nauttimaan golfista, välineet säästyvät ja myös pelikaverini löytävät enemmin iloa lajista. Ehkä pelini myös kehittyy nopeammin, kun mieli keskittyy oikeisiin asioihin. Onko sinulla oma etiketti, jota noudatat?

Kirjoitukset ovat omia mielipiteitäni enkä väitä ymmärtäväni golfista mitään. Yritän oppia lisää ja mielelläni kuulisin sinun mielipiteesi artikkelista esimerkiksi kommenttien kautta. Oletko käynyt läpi samoja ajatuksia läpi? Tai olisiko joku muu lähestyminen aiheeseen parempi?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *