Nyt se on sitten tehty. Nimittäin pelasin ensimmäisen kierrokseni noin kahteen vuoteen. Tai oikeastaan puolikkaan kierroksen, koska yhdeksän reikää riitti hyvin tässä vaiheessa. Olin jo unohtanut miten hauskaa golf voi olla.

Kokeneemmille pelaajille voi tuntua hullulta, mutta tällaisella aloittelijalla on ihan perus kierroksellakin jännitys päällä. Uusia ihmisiä ja kova stressi ylipäänsä edes osua palloon. Mitähän nuokin ajattelevat, jos kuokin kastematoja kolopallon sijasta?

Ensimmäinen kierros on aina se kaikkein pahin. Tällä kertaa oli hyötyä soluttautumisesta, koska talkoissa tapasin oikein mukavan ja puheliaan jantterin, joka oli seuraavana päivänä vailla pelikaveria, kun sattumalta törmäsin häneen klubilla. Ensimmäinen kierros sujui siis mukavasti paikallisoppaan matkassa.

Muistan entuudestaan, että uusien ihmisten kanssa jännittää aina lähteä kiertämään. Kovasti olen yrittänyt ennen kierrosta kertoa, että olen vasta aloittanut lajin ja pyytänyt muilta kärsivällisyyttä. Ketään oma tasoni ei ole suuremmin näyttänyt haittaavaan, vaikka jollain väylällä käyttäisin muutaman ylimääräisen lyönnin. Ehkä olen se kierroksen ainoa, joka on edes kiinnittänyt asiaan huomiota

Ihan vain, jos jäit miettimään: Kentällä ei todellakaan tarvitse stressata, vaikka olisi juuri aloittanut. Korkeintaan kannattaa varautua siihen, että joku ystävällinen tarjoaa enemmän tai vähemmän hyviä neuvoja. Harvemmin muut ovat kuitenkaan kiinnostuneita mistään muusta kuin siitä, että missä heidän oma pallonsa on.

Jos olet aloittelija, niin mitä enemmän huiskit, sitä enemmän saat rahallesi vastinetta. Ja kun joku ensikertalainen tulee kanssasi kierrokselle, muista, että myös sinä olet joskus ollut samassa tilanteessa.

Kirjoitukset ovat omia mielipiteitäni enkä väitä ymmärtäväni golfista mitään. Yritän oppia lisää ja mielelläni kuulisin sinun mielipiteesi artikkelista esimerkiksi kommenttien kautta. Oletko käynyt läpi samoja ajatuksia läpi? Tai olisiko joku muu lähestyminen aiheeseen parempi?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *