Tähän asti olen yrittänyt lyödä palloa suoraan. Tänään sitten selvisi, että ammattilaisilla on yleensä joku ”stock shot” eli lyönti mihin voi turvautua aina tiukan paikan tullen. Tämä lyönti on äärimmäisen harvoin suora, vaan pelaajasta riippuen se on joko draw tai fade.

Olen kuullut termit aikaisemminkin ja varsinkin nyt, kun tilasin golf-kanavan, ovat termit toistuneet lähetyksissä tiuhaa tahtia. Draw tarkoittaa sisäänpäin kiertävää palloa ja fade ulospäin. Liikaa ulospäin lähtenyt pallo on sitten nimeltään slice ja tämän sisäänpäin kääntyntyt sisar on hook.

Suurin haaste omassa lyömisessäni on ollut drive avaukset. Ainakin, jos koko lähipeliä ei voida laskea. Avaukseni ovat tupanneet kääntyä vähintään fadeksi ja usein jopa sliceiksi.

Mielessäni on ollut se, että avaus kannattaisi lyödä lähemmäs väylän oikeata reunaa (lyön leftiltä), mutta en ole halunnut korjata virhettä virheellä. Se ei käynyt mielessä, että alkaisin tarkoituksella lyömään fadea, jolloin pallon kaari ei tule enää yllätyksenä. Ratkaisu on yksinkertainen, mutta tehokas. Saan lyödä omaan tekniikkaani sopivan lyönnin, mutta en lähde säätämään mitään ylimääräistä.

Kuvittelin, että erilaisten kierteiden aikaansaaminen olisi jotenkin monimutkaista, mutta perusperiaatteiden oppiminen kesti ehkä 15 minuuttia. Sitä en tiedä kuinka kauan kestää, että saan ne toimimaan pelissä.

Kierteiden periaatteet:

  • Stanssi ja svingin rata määrittävät pallon lähtösuunnan
  • Lavan asento määrittää kierteen

Kierteiden periaatteiden ymmärtäminen ja rangella lyöminen onkin sitten vielä hieman eri asia kuin lyöntien hyödyntäminen pelissä. Mutta tästä on hyvä lähteä treenaamaan kierrokselle. Löytyipä peliin taas pari uutta ulottuvuutta!

Kirjoitukset ovat omia mielipiteitäni enkä väitä ymmärtäväni golfista mitään. Yritän oppia lisää ja mielelläni kuulisin sinun mielipiteesi artikkelista esimerkiksi kommenttien kautta. Oletko käynyt läpi samoja ajatuksia läpi? Tai olisiko joku muu lähestyminen aiheeseen parempi?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *