Mikä golfissa saa ison miehen kiukuttelemaan? Miten kaikkein tyynein henkilökin voi välillä vaikuttaa golf-kentällä mielenvikaiselta? Mistä turhautuminen golfissa saa alkunsa? Kirjoitin aikaisemmin omasta kiukuttelustani ja laatimistani harrastamisen säännöistä, joiden avulla yritän nauttia golfista enemmän. Mutta mistä turhautuminen itseasiassa syntyy?

Tämä voi ehkä olla vähän kaukaa haettua, mutta jo Buddhalaiset ovat keksineet syyn kaikelle kärsimykselle. Kärsimys syntyy siitä, kun asioita ei pysty hyväksymään sellaisena kuin ne ovat. Joko halutaan jotain enemmän tai että joku ikävä asia ei olisikaan totta.

Golfissa turhautuminen tapahtuu täysin samojen vaiheiden kautta:

  1. Nyt lyön täydellisen suoran driven.
  2. OB. Slice vei pallon taas ulos kentältä.
  3. Perkeleen perkele.

Odotukset ovat korkealla ja tavoitteena on täydellinen lyönti. Riittävän monen epäonnistumisen jälkeen tahtotila on kaukana todellisuudesta. Kuppi menee nurin, kun todellisuus on liian vaikea hyväksyä. Varsinkin, jos edellisenä päivänä peli on vielä ollut kunnossa.

Kaikkea kiukkua saan tuskin koskaan kitkettyä, mutta ymmärtämällä muutaman faktan helpottuu myös hermojen hallinta.

  • Golf on maailman vaikein pallopeli. Jos Tigerilla on huonoja päiviä, niin todennäköisesti sellaisia on myös perus tuupparilla.
  • Svingi muuttuu. On turha kuvitella, että lyönti pysyisi aina samanlaisena. Keho muuttuu, mieli muuttuu ja fiilis muuttuu. Kaikki vaikuttaa svingiin, joten myös lyönti elää. Pelata voi ainoastaan sillä svingillä, mikä tänään tuli mukana kentälle.
  • Jos luulet keksineesi jonkin jipon millä lyönnin saa ”aina” toimimaan, seuraavalla kerralla se tuskin on enää totta.
  • Jos opit yhden asian, jonkin muu asia luultavasti unohtuu.

Joskus golf on erittäin helppoa, joskus taas erittäin vaikeata. Ehkä paras suhtautuminen mitä peliä kohtaan voi olla, on terve kunnioitus. Kun odotukset ovat maltilliset, ei tule suuria pettymyksiä. Ylimieliselle iskee yleensä ohraleipä ja liian pelokkaalla jää pelit väliin.

Ota golf vastaan sellaisena kuin se juuri kyseisenä päivänä on. Ja muista, että jokainen lyönti on mahdollisuus.

Kirjoitukset ovat omia mielipiteitäni enkä väitä ymmärtäväni golfista mitään. Yritän oppia lisää ja mielelläni kuulisin sinun mielipiteesi artikkelista esimerkiksi kommenttien kautta. Oletko käynyt läpi samoja ajatuksia läpi? Tai olisiko joku muu lähestyminen aiheeseen parempi?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *