Lyhyesti: menin golffaamaan ja jäin pahasti koukkuun. Pidempi selitys lienee kuitenkin paikallaan.

Miksi golf blogi?

Avopuolisoni on korviaan myöten täynnä golf tarinoitani, mutta tunnen pakottavaa tarvetta kertoa niitä jollekin. Tosin se jää nähtäväksi, että eksyykö tänne koskaan kukaan näitä lukemaan.

Yritin etsiä rehellisiä tarinoita golfin opettelun iloista ja turhautumisista, jotta olisin saanut hyviä neuvoja omalle taipaleelleni. Haluan oppia, mutta ammattilaisten lisäksi kaipasin vertaistukea. Toisaalta minulla on myös hyviä kokemuksia oman tekemisen tallentamisesta ja keskinkertaisten kirjoitusten luominen on yksi harrastuksistani.

Valitettavasti kaikki löytämäni golf tarinat olivat joko ammattilaisten kirjoituksia tai sitten aivan muun tyyppisiä blogeja, joissa golf oli korkeintaan sivuroolissa. En löytänyt sopivaa blogia teemalla golfia idiooteille. Ehkä joku muukin on hurahtanut lajiin oikein kunnolla ja etsii samantyyppistä tukea, joten toivottavasti tarinoistani on iloa myös muille. Luvassa esimerkiksi:

  • Kömmähdyksiä ja virheitä (jotta sinä voit välttää ne)
  • Onnistumisia (toivottavasti)
  • Sensuroimatonta puhetta golfista (varmasti)
  • Golfia, golfia ja lisää golfia

Kenelle?

Uskoisin, että blogista on hyötyä kahden tyyppisille henkilöille:

  1. Jos sinua on puraissut golfkärpänen
  2. Jos joudut seuraamaan lähietäisyydeltä läheisesi golf addiktiota

Jos sinua on puraissut golf kärpänen, ymmärrät hyvin sen tunteen, kun lähes koko elämä tuntuu pyörivän golfin ympärillä. Välillä joku innostus voi mennä ohi, mutta välillä jää levy soimaan. Silloin, kun levy jää soimaan, tarjoaa tämä blogi keskinkertaista viihdettä kierrosten välissä.

Toisaalta, jos olet kokenut sen kaamean kohtalon, että puolisosi tai muuten hyvä tuttusi on jäänyt golfkoukkuun, voit ohjata hänet tänne. Oma avopuolisoni tietää paremmin kuin hyvin minkälaista on joutua jokapäiväisten golftarinoiden uhriksi. Hän on enemmän kuin tyytyväinen, kun olen siirtynyt keskustelusta kirjoitettuun tarinaan. Sinä voit myös ohjata tuttusi tänne keskustelemaan kommenttien muodossa. Otan kaiken palautteen ja vinkit vastaan enemmän kuin mielelläni.

Mistä kaikki sai alkunsa?

Ennen kesää 2017 olin kokeillut golfia muutaman kerran rangella, lähinnä koulun liikuntatunneilla. Edellisestä kokeilusta oli vierähtänyt jo toistakymmentä vuotta. Silloinkin kyseessä oli tunnin tai parin hutilointi vähän sinne päin ilman kunnon opastusta.

Lopulta kesällä 2017 päädyin muutaman sattuman kautta Talmaan Green-card kurssille. Hinta houkutteli eikä seurassakaan ollut moittimista. Olin aina halunnut kokeilla myös golfin pelaamista pelkän rangella huitomisen lisäksi, mutta en koskaan ollut saanut moista urotekoa aikaiseksi.

Green cardin suorittamisen jälkeen kävin kesällä 2017 rangella melko aktiivisesti, mutta ehdin pelata vain noin viisi täyttä kierrosta. Näistä pari oli Paloheinän yhdeksän reikäisellä ja loput Revontuligolfin syystarjouksen myötä yhdessä viikonlopussa. Syksyn koittaessa työt veivät kaiken ajan, into golfaamiseen laantui ja mailat päätyivät komeron perälle. Tasoitus päätyi lukemaan 34,5.

Vuosi 2018 meni golfin osalta täysin penkin alle. Itseasiassa tein kesän remonttia ja mukamas oli niin kiire, että golfmailat saivat pölyttyä koko kauden samassa varastossa mihin olin ne vuotta aikaisemmin hylännyt.

Golf kärpänen puree toisen kerran

Tänä vuonna olin golf kauden alun koittaessa työtön, joten aikaa pelaamiseen olisi yllin kyllin. Golf ei ehkä tule ensimmäisenä mieleen etsittäessä hyvää ja edullista harrastusta työttömälle. Tosin työttömänä kuulostan luuserilta, joten jatkossa käytän termiä täysipäiväinen golfari.

Itseäni lähin kenttä on Hiekkaharju ja liityin sinne jäseneksi. Kovin aktiivisesti en seurannut kentän tilannetta talven aikana, mutta range aukesi viime viikolla ja kaikki näyttää hyvältä. Ilmat olivat vuoden aikaan nähden kohtuullisen lämpöiset, joten ei muuta kuin kaivamaan mailat varastosta ja kohti kenttää.

Avopuolisoni lähti mukaan kentälle ja klubitalolle saavuttuamme huomasimme paikallisen pron päivystämässä lähimmän pöydän nurkassa. Menimme heti hänen juttusille ja kysyimme, löytyisikö aikaa extempore treeneille. Tunnin aika löytyi ja näin pääsin lyhyen kertauksen kautta taas takaisin golfin pariin.

En tiedä kuinka pakollista oli ottaa tunti heti kauden alkuun, mutta se tuntui itsestä luonnollisimmalta ja helpolta aloitukselta ottaen huomioon lähes kaksi vuotta kestänyt tauko, jonka aikana kaikki green-card kurssilla läpikäyty oli jäänyt sujuvasti unholaan.

Minä golfarina

Lähtötilanne nyt kevään alussa

  • Green-card käyty toissa vuonna
  • Pelattuja kierroksia takana muistaakseni 5
  • Tasoitus 34,5
  • Urheilu- ja pallopelitaustaa reilusti

Ei voi sanoa, että lähdin golfkauteen aivan nollista, mutta täysi aloittelija olen joka tapauksessa.

Golfin parissa ollessani minulle kerrotaan syystä tai toisesta yllättävän usein sama vitsi. Kuulin saman jutun taas kerran. Lyön suhteellisen pitkälle, joten otan tämän puhtaana vittuiluna.

Pekka löi kaverinsa kanssa vetoa, että hänen gorillansa pelaa paremmin golfia kuin kaveri. Panokseksi sovittiin 100 euroa. Ensimmäisellä tiillä gorilla sai vuoron aloittaa ja kiskaisi 400 metrin pituisen täysin suoran driven muutaman sentin päähän reiästä. Kaveri koki Pekan huijanneen häntä ja maksoi rahat välittömästi. Pekka kiitti rahoista, huokasi helpotuksesta ja totesi, että gorilla myös puttaa yhtä pitkälle.

Niimpä niin…

Lopuksi

Kirjoitan tarinoita säännöllisen epäsäännöllisesti. Jos kelit ovat kohdillaan, niin todennäköisesti käytän ajan ennemmin kentällä kuin koneen ääressä. Viimeistään juhannuksena on siis aikaa kirjoitella. Suomen kesät tuntien todennäköisesti jo paljon aikaisemmin.

En ole asettanut golfin suhteen mitään tavoitteita enkä tule sellaisia koskaan asettamaan, mutta pyrin oppimaan ja nauttimaan. Lisäksi jossain mielen syövereissä pyörii myös ajatus pelaamisesta sellaisessa kilpailussa, missä kaikki ovat samalla viivalla. Katsotaan sitä sitten joskus, jos intoa riittää.

Tervetuloa seuraamaan matkaani golfin ihmeelliseen maailman. Toivottavasti löydät blogista hyödyllisiä vinkkejä itsellesi tai saat vähintään kylvetettyä omaa egoasi lukiessasi omasta tunaroinnistani.

Jos missasin jonkun hyvän blogin tai tuli muita vinkkejä mieleen, niin saa vinkata kommenteissa!

Kirjoitukset ovat omia mielipiteitäni enkä väitä ymmärtäväni golfista mitään. Yritän oppia lisää ja mielelläni kuulisin sinun mielipiteesi artikkelista esimerkiksi kommenttien kautta. Oletko käynyt läpi samoja ajatuksia läpi? Tai olisiko joku muu lähestyminen aiheeseen parempi?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *