Aloitit uuden harrastuksen. Et tunne ketään. Jännität, että golfarit ovat ehkä niin outo lajike, että he eivät hyväksyä sinua joukkoonsa. Tai ehkä sinä olet se outo. Mitä tehdä, että ei mene sormi suuhun?

Ei millään pahalla ketään kohtaan, mutta golf kentän ohi kulkiessa tuntuu, että peli itsessään on sivuroolissa ja tärkeintä on vain se, mikä näkyy ulospäin. Voisi kuvitella, että ainoa tapa päästä mukaan on ostaa Porsche tai Mersu ja tilata pullollinen kuohuvaa klubitalolta. Eikä tietenkään sovi unohtaa asiaan kuuluvaa pukeutumista.

Oma stereotyyppinen käsitykseni golfista on ollut juurikin edellä mainitun kaltainen. Valitettavasti vahvat ennakkoluulot puolestaan ovat estäneet minua näkemästä golfin urheilullista puolta.

En ole koskaan viihtynyt sosiaalisissa tilanteissa ja olen tietoisesti pyrkinyt välttämään kaikkea missä on sana verkostoituminen. Golf on sosiaalinen peli ja kierrokselle voi joutua tai päästä ihan kenen kanssa tahansa. Ei siis olisi pahitteeksi, vaikka pystyisi jonkun keskustelun toisen ihmisen kanssa käymään.

Haaste on vain siinä, että miten pääset alkuun, kun et tunne ketään lajin parista?

Ajatteli, että yksi hyvä tapa voisi olla lähteä mukaan seurassa järjestettäviin talkoisiin, joten ei muuta kuin tuumasta toimeen. Se toimi. Tapasin uusia ihmisiä, tutustuin kenttään ja sain samalla ihailla omien kätteni jälkeä. On jotenkin helppo keskustella asioista, kun on samalla muutakin tekemistä. Ei ole niin merkitystä ollaanko väylällä maila vai harava kädessä.

Jos olet luonnostasi sosiaalinen otus, et varmastikaan pysty ymmärtämään. Jos olet kaltaiseni tuppisuu, tiedät mistä puhun.

Talkoissa huomasin hyvin, kuinka vääränlaiset ennakkoasenteet minulla oli golfareita kohtaan. Porukka oli oikein mukavaa ja itseään täynnä olevat olivat selkeässä vähemmistössä. Sain olla oma itseni reikäissä verkkareissa ja kuraisissa lenkkareissa.

Valtaosa golfareista on innoissaan, kun lajin parin saapuu uusia ihmisiä ja jopa mielellään auttaa pääsemään alkuun.

Lopulta golfarikin on yleensä vain ihminen.

Kirjoitukset ovat omia mielipiteitäni enkä väitä ymmärtäväni golfista mitään. Yritän oppia lisää ja mielelläni kuulisin sinun mielipiteesi artikkelista esimerkiksi kommenttien kautta. Oletko käynyt läpi samoja ajatuksia läpi? Tai olisiko joku muu lähestyminen aiheeseen parempi?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *